Chutná indická rajská omáčka s čočkou je skvělou volbou pro milovníky exotické kuchyně. Tento recept přináší bohatou a aromatickou omáčku plnou koření a červené čočky, která se skvěle hodí k rýži nebo čerstvému chlebu. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a dopřejte si chuť Indie přímo z pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny

  • 1 šálek červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 plechovka rajčat bez kůže
  • 200 ml kokosového mléka
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Čočku propláchněte pod tekoucí vodou a dejte vařit v osolené vodě podle návodu na obalu.
  2. Na pánvi si osmahněte na oleji nasekanou cibuli dozlatova.
  3. Přidejte prolisovaný česnek, nakrájenou papriku a orestujte do měkka.
  4. Přidejte mletý kmín, koriandr a kurkumu a restujte dalších pár minut.
  5. Přilijte kokosové mléko a přidejte rajčata. Vařte zhruba 10 minut.
  6. Přidejte uvařenou čočku a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Skládejte s rýží a podávejte posypané čerstvou nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *