31. 8. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Indická kuřecí korma s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Indická kuřecí korma s rýží je lahodné tradiční indické jídlo plné exotických koření a vůní. Navnadte své chuťové buňky tímto chutným receptem na jemně kořeněné kuřecí maso podávané s nadýchanou rýží. Užijte si autentickou indickou kuchyni přímo v pohodlí vaší domácnosti!

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
  • 2 cibule, nasekané
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 2 lžíce korma koření
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • vařená rýže na podávání

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezjemní.
  2. Přidejte kuřecí maso a osmažte ho z obou stran, až zezadučky začne měnit barvu.
  3. Přidejte korma koření a promíchejte, dokud maso není pokryté kořením.
  4. Přilijte kokosové mléko a přiveďte k varu, pak snižte plamen a nechte vařit 15-20 minut, dokud maso není měkké.
  5. Přidejte nakrájenou papriku a nechte vařit dalších 5 minut.
  6. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř.
  7. Suroviny servírujte s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *