8. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Indická kuřecí korma s mangem je lahodná exotická specialita plná kořeněných chutí. Tento recept kombinuje křupavé kuřecí maso s sladkou šťavnatou mangem, výraznými indickými kořeněnými omáčkami a aromatickými bylinkami. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si jedinečný gastronomický zážitek plný vůní a chutí Indie!
Suroviny
- 500g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2cm zázvoru
- 1 mango
- 2 lžíce korma koření
- 200ml kokosového mléka
- olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli, stroužky česneku a nastrouhaný zázvor.
- Přidejte nakrájené kuřecí prsa a restujte, dokud nezezlátne.
- Přidejte korma koření a restujte ještě asi 1 minutu, aby se koření rozvonělo.
- Přilijte kokosové mléko a dusíme na mírném ohni, dokud kuře není na polovinu hotové.
- Přidejte oloupané a nakrájené mango a poduste 10 minut.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte s rýží nebo naan chlebem. Dobrou chuť!