Indická kari omáčka sadílko je lahodný recept, který přináší autentické aroma indické kuchyně přímo na vaši talíř. Tato omáčka je bohatá na exotické koření a chuťové kombinace, které přivedou vaše chuťové pohárky k životu. Připravte se na pikantní a zároveň lahodnou omáčku, která vás dostane na výlet po indických chutích. S tímto receptem si připravíte jedinečnou kari omáčku, kterou můžete podávat s rýží, těstovinami, pečivem nebo dokonce jako dip pro chipsy. Pusťte se do vaření a objevte neodolatelné kouzlo indické kuchyně!

Suroviny:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kostičky
  • 3 stroužky česneku, nasekané na jemno
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička hořčičných semínek
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce rajčatového proté
  • 1 lžíce cukru
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Na rozpáleném oleji restujeme cibuli dozlatova.
  2. Přidáme nakrájený česnek a necháme ho krátce restovat, až vydá vůni.
  3. Přidáme kari koření, kurkumu, koriandr, kmín a hořčičná semínka.
  4. Důkladně promícháme, aby se koření opepřilo.
  5. Přidáme kokosové mléko, rajčatové proté a cukr.
  6. Osolíme a opepříme dle chuti.
  7. Pomalu vaříme na mírném plameni asi 15-20 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  8. Omáčku můžeme podávat s rýží, pečeným masem nebo zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *