Indická červená čočková polévka – autentický indický recept plný chutí a exotických koření. Tato lahodná a sytá polévka je bohatá na výživné červené čočky, které jsou zdrojem bílkovin. Připravte si doma jedinečnou polévku s příjemnou pikantní chutí, která se stane oblíbeným teplým jídlem ve vaší kuchyni.

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 1 rajče
  • 1 sklenice červenéch čočky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 400 ml vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička garam masály
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Cibuli oloupej a nakrájej na jemno. Česnek a zázvor oloupej a nastrouhej na jemno. Rajče nakrájej na malé kousky.
  2. Na pánvi rozehřej olivový olej a osmahněj na něm cibuli dozlatova. Přidej nastrouhaný česnek a zázvor a orestuj až chutnají.
  3. Přidej kurkumu, koriandr, kmín a garam masálu a orestuj krátce, dokud koření neuvoní svou vůni.
  4. Přidej rajče a vař, dokud se rajče nesrovná. Poté přidej čočku, kokosové mléko a vodu. Osol a opepři podle chuti.
  5. Polévku dej vařit a přiklop a vař, dokud se čočka nesvaří a polévka nezhoustne. To by mělo trvat přibližně 20-30 minut.
  6. Hotovou polévku rozmixuj tyčovým mixérem na hladkou konzistenci. Přidej ještě sůl a pepř podle chuti.
  7. Podávej teplou s čerstvou nastrouhanou zeleninou nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *