Indická červená čočková polévka – autentický indický recept plný chutí a exotických koření. Tato lahodná a sytá polévka je bohatá na výživné červené čočky, které jsou zdrojem bílkovin. Připravte si doma jedinečnou polévku s příjemnou pikantní chutí, která se stane oblíbeným teplým jídlem ve vaší kuchyni.
Suroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 1 rajče
- 1 sklenice červenéch čočky
- 400 ml kokosového mléka
- 400 ml vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička garam masály
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Cibuli oloupej a nakrájej na jemno. Česnek a zázvor oloupej a nastrouhej na jemno. Rajče nakrájej na malé kousky.
- Na pánvi rozehřej olivový olej a osmahněj na něm cibuli dozlatova. Přidej nastrouhaný česnek a zázvor a orestuj až chutnají.
- Přidej kurkumu, koriandr, kmín a garam masálu a orestuj krátce, dokud koření neuvoní svou vůni.
- Přidej rajče a vař, dokud se rajče nesrovná. Poté přidej čočku, kokosové mléko a vodu. Osol a opepři podle chuti.
- Polévku dej vařit a přiklop a vař, dokud se čočka nesvaří a polévka nezhoustne. To by mělo trvat přibližně 20-30 minut.
- Hotovou polévku rozmixuj tyčovým mixérem na hladkou konzistenci. Přidej ještě sůl a pepř podle chuti.
- Podávej teplou s čerstvou nastrouhanou zeleninou nebo naan chlebem.