Vyzkoušejte lahodné indické jídlo s červenou čočkou a mangem. Tato exotická kombinace koření a sladkého manga okouzlí vaše chuťové buňky. Recept na indickou červenou čočku s mangem je skvělým způsobem, jak si dopřát tradiční indickou kuchyni v pohodlí vaší domácnosti. Nakrmte své tělo a duši tímto chutným a výživným jídlem!

Suroviny

  • 1 šálek červených čoček
  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 mangové nebo pomerančové mango
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce indického kari
  • 400 ml kokosového mléka
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Červené čočky opláchněte pod tekoucou vodou a nechte je oschnout.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou šalotku a česnek. Přidejte nakrájenou papriku a nechte chvíli restovat.
  3. Přidejte indické kari a promíchejte. Poté přidejte červené čočky a zalijte kokosovým mlékem.
  4. Osolte a opepřete podle chuti a nechte vařit na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud čočky nezměknou.
  5. Na závěr přidejte nakrájené mangové kostky a nechte jen malou chvíli prohřát.
  6. Podávejte teplé jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k jiným indickým pokrmům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *