Vyzkoušejte lahodné indické jídlo s červenou čočkou a mangem. Tato exotická kombinace koření a sladkého manga okouzlí vaše chuťové buňky. Recept na indickou červenou čočku s mangem je skvělým způsobem, jak si dopřát tradiční indickou kuchyni v pohodlí vaší domácnosti. Nakrmte své tělo a duši tímto chutným a výživným jídlem!
Suroviny
- 1 šálek červených čoček
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 mangové nebo pomerančové mango
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce indického kari
- 400 ml kokosového mléka
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Červené čočky opláchněte pod tekoucou vodou a nechte je oschnout.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou šalotku a česnek. Přidejte nakrájenou papriku a nechte chvíli restovat.
- Přidejte indické kari a promíchejte. Poté přidejte červené čočky a zalijte kokosovým mlékem.
- Osolte a opepřete podle chuti a nechte vařit na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud čočky nezměknou.
- Na závěr přidejte nakrájené mangové kostky a nechte jen malou chvíli prohřát.
- Podávejte teplé jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k jiným indickým pokrmům.