5. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný a zdravý recept na indické kari s rejží a pečenou zeleninou. Naučte se, jak si připravit lahodnou veganskou pochoutku plnou exotických chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept doma!
Suroviny
- 1 hrnek suchého rejžového obilí
- 1 mrkev
- 1 paprika
- 1 cuketa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce kari koření
- 1 konzerva kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Rejžové obilí uvařte podle návodu na obalu.
- Na plechu rozprostřete nakrájenou zeleninu (mrkev, paprika, cuketa, cibule, česnek).
- Přidejte olivový olej a promíchejte, aby byla zelenina dobře promazána.
- Posypejte zeleninu kari kořením a dobře promíchejte.
- Pěkně zapečte v troubě při 200°C po dobu cca 20 minut nebo dokud není zelenina měkká.
- V hrnci smíchejte uvařenou rejž s kokosovým mlékem a přivedete k varu.
- Přidejte pečenou zeleninu do hrnce s kari omáčkou a dobře promíchejte.
- Podle chuti osolte a opepřete a nechte provařit pár minut.
- Podávejte s rýží nebo naan chlebem.