16. 2. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Indiánský luštěninový gulaš
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodný indiánský luštěninový gulaš plný exotických koření a aromatických bylinek. Tento jednoduchý a chutný pokrm oslní vaše chuťové buňky a zahřeje vaše tělo. Sledujte náš krok za krokem návod a uvařte si skvělou indiánskou pochoutku doma!

Suroviny

  • 2 plechovky cizrny
  • 2 plechovky čočky
  • 1 plechovka kuřecího vývaru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, koriandr, paprika, kmín

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidáme rajčatový protlak a promícháme.
  3. Přidáme cizrnu a čočku (propláchnuté a odkapané).
  4. Zalijeme kuřecím vývarem a necháme provařit.
  5. Přidáme koření podle chuti (sůl, pepř, koriandr, paprika, kmín).
  6. Necháme provařit alespoň 20 minut, aby se chutě propojily.
  7. Pak můžeme podávat s rýží nebo samostatně.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *