16. 2. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodný indiánský luštěninový gulaš plný exotických koření a aromatických bylinek. Tento jednoduchý a chutný pokrm oslní vaše chuťové buňky a zahřeje vaše tělo. Sledujte náš krok za krokem návod a uvařte si skvělou indiánskou pochoutku doma!
Suroviny
- 2 plechovky cizrny
- 2 plechovky čočky
- 1 plechovka kuřecího vývaru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, koriandr, paprika, kmín
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidáme rajčatový protlak a promícháme.
- Přidáme cizrnu a čočku (propláchnuté a odkapané).
- Zalijeme kuřecím vývarem a necháme provařit.
- Přidáme koření podle chuti (sůl, pepř, koriandr, paprika, kmín).
- Necháme provařit alespoň 20 minut, aby se chutě propojily.
- Pak můžeme podávat s rýží nebo samostatně.