11. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Indiánský červený lusk s kokosovým mlékem je lahodná a exotická plnění kuchyně, která potěší všechny milovníky indické kuchyně i vegetariánských pokrmů. Tento recept spojuje pikantní chuť červeného lusku s jemnou, kokosovou notou kokosového mléka. S vůní a chutí exotických koření jako je kurkuma, koriandr a zázvor, tento pokrm zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept a vychutnejte si pravou indickou chuť v pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 1 šálek červeného lusku
- 400ml kokosového mléka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Červený lusk předem namočíme do vody a necháme přes noc odstát.
- V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme namočený lusk a necháme chvíli dusit.
- Přidáme kokosové mléko a dochutíme kořením – kurkumou, koriandrem, skořicí, kmínem, solí a pepřem.
- Necháme vařit asi 20 minut, dokud lusk nezměkne a omáčka nepropeče.
- Podáváme s rýží nebo naan chlebem.