11. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Indiánský červený lusk s kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Indiánský červený lusk s kokosovým mlékem je lahodná a exotická plnění kuchyně, která potěší všechny milovníky indické kuchyně i vegetariánských pokrmů. Tento recept spojuje pikantní chuť červeného lusku s jemnou, kokosovou notou kokosového mléka. S vůní a chutí exotických koření jako je kurkuma, koriandr a zázvor, tento pokrm zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept a vychutnejte si pravou indickou chuť v pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny

  • 1 šálek červeného lusku
  • 400ml kokosového mléka
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Červený lusk předem namočíme do vody a necháme přes noc odstát.
  2. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
  3. Přidáme namočený lusk a necháme chvíli dusit.
  4. Přidáme kokosové mléko a dochutíme kořením – kurkumou, koriandrem, skořicí, kmínem, solí a pepřem.
  5. Necháme vařit asi 20 minut, dokud lusk nezměkne a omáčka nepropeče.
  6. Podáváme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *