9. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Indiánský batátový kari s cizrnou je lahodné a zdravé jídlo, které se hodí pro vegetariány i milovníky masa. Tento recept spojuje exotické indické koření s batáty a cizrnou, což vytváří skvělou kombinaci chutí a vůní. Připravte si tento lahodný pokrm doma a užijte si exotickou chuťovou jízdu.
Suroviny:
- 2 středně velké batáty
- 1 plechovka cizrny
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce kari koření
- 2 lžičky kurkumy
- sůl, pepř
- olej na smažení
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup:
- Oloupejte a nakrájejte batáty na menší kousky.
- Cizrnu opláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte nakrájenou papriku a nechte chvíli restovat.
- Přisypte kari koření a kurkumu, promíchejte a zalijte kokosovým mlékem.
- Přidejte nakrájené batáty a cizrnu, osolte, opepřete a vařte do měkka.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit trochou kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě.
- Po vychladnutí můžete kari ozdobit nasekanou petrželkou.