12. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Indiánská červená lečo s batáty je lahodná a zdravá variace klasického pokrmu plného exotických chutí a koření. Tato lahodná kombinace rajčat, cizrny a sladkých batátů je bohatá na vitamíny a vlákninu a perfektně se hodí jako teplá polévka na chladné večery. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodnou indickou kuchyni přímo u vás doma!
Suroviny
- 2 batáty
- 1 cibule
- 2 papriky
- 2 česnekové stroužky
- 400g krájených rajčat
- 2 lžičky koriandru
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky skořice
- olej na smažení
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, česnek a papriky.
- Přidáme koření (koriandr, kmín, sladkou papriku, skořici) a restujeme dalších pár minut.
- Přidáme krájená rajčata a necháme povařit asi 10 minut.
- Přidáme oloupané a nakrájené batáty a dusíme podle potřeby alespoň 15-20 minut, dokud nejsou měkké.
- Pokud je lečo příliš husté, můžeme přidat trochu vody.
- Před podáváním dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží nebo naan chlebem.