12. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Indiánská červená lečo s batáty
zdroj: Recepty 24/7

Indiánská červená lečo⁢ s ‍batáty je lahodná ⁢a zdravá variace ‍klasického pokrmu plného exotických chutí a‍ koření. ⁢Tato ​lahodná kombinace rajčat, cizrny a sladkých batátů je bohatá ‍na vitamíny a ⁣vlákninu a perfektně ⁢se hodí jako‌ teplá polévka ‌na chladné večery. Vyzkoušejte tento⁣ recept a dopřejte si lahodnou indickou kuchyni přímo⁢ u vás doma!

Suroviny

  • 2 batáty
  • 1 cibule
  • 2⁤ papriky
  • 2 česnekové ​stroužky
  • 400g​ krájených rajčat
  • 2 lžičky‌ koriandru
  • 1⁣ lžička ‍kmínu
  • 1 ‌lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky ⁢skořice
  • olej na smažení
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a ⁢osmahneme​ na ⁣něm nakrájenou cibuli, česnek a papriky.
  2. Přidáme koření (koriandr, kmín, ⁢sladkou papriku,​ skořici) a restujeme dalších ⁣pár minut.
  3. Přidáme krájená rajčata a necháme​ povařit asi 10‌ minut.
  4. Přidáme oloupané a nakrájené⁣ batáty​ a dusíme podle potřeby alespoň 15-20 minut, dokud nejsou měkké.
  5. Pokud je ⁤lečo příliš husté, můžeme přidat trochu vody.
  6. Před podáváním dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží ⁢nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *