18. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
Husí pečínka se švestkovým nádivkem
zdroj: Recepty 24/7

Husí pečínka‍ se švestkovým nádivkem ‌- Kombinace lahodné husí pečínky s bohatou švestkovou nádivkou je skvělou volbou pro speciální ‍příležitosti. Připravte‌ tuhle⁤ slavnostní pochoutku s vynikajícími ​chutěmi a oslněte své hosty. Sledujte náš snadný ⁢recept a učte se, jak‌ připravit ten⁣ nejlepší kuřecí⁢ vývar ⁣pro dokonale šťavnatou ⁢husí‍ pečínku ⁣a jak vytvořit perfektní švestkovou nádivku plnou sladkého a⁤ pikantního ochutnávky. Vaši hosté budou nadšení z ⁢úžasné kombinace jemného masa, nabitého švestkami a ⁢dokonale vyvážených chutí. Seznámte se s tímto exkluzivním receptem a staňte se mistrným ​šéfkuchařem ve ⁢svém⁣ vlastním domě!

Suroviny

  • 600 g husí ​pečínky
  • 200 g sušených ‌švestek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ‌ml vývaru
  • 100⁢ ml bílého‍ vína
  • 30 g másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl ⁣a ⁣pepř dle ⁤chuti

Postup

  1. Pečínku‍ důkladně omyjte, osušte a ‌nakrájejte na plátky.
  2. Švestky ⁢zalijte horkou vodou ‌a‍ nechte​ je⁣ odpočívat přibližně 30 ​minut, ​poté je sceďte a nakrájejte⁤ na menší kousky.
  3. Cibuli ‍a ⁣česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  4. Na rozpáleném oleji a másle osmažte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a švestky ‍a‍ poduste chvíli.
  5. Přilijte víno a vařte, ‌dokud se nevyvaří alkoholická pára.
  6. Přidejte vývar, osolte a opepřete⁣ dle ‌chuti. Vařte nádivku ‌zhruba⁣ 10 minut, než zhoustne.
  7. V ‍misce smíchejte‌ plátky husí ⁣pečínky s připraveným švestkovým nádivkem.
  8. Pečínkovou směs dejte do zapékací mísy a ⁢pečte v předehřáté ‍troubě ⁤na‌ 180 ​°C asi 30​ minut.
  9. Před podáváním nechte​ chvíli ‍odpočinout.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *