25. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Humus se sezamovou pastou.
zdroj: Recepty 24/7

Humus se sezamovou pastou je vynikající vegetariánský recept vhodný pro milovníky orientální kuchyně. Tato chutná a zdravá pochoutka se vyrábí z našlehaných cizrny, olivového oleje, česneku, citronové šťávy a sezamové pasty zvané tahini. Humus se sezamovou pastou je skvělým doplňkem k různým předkrmům, jako je například pita chléb nebo zeleninové tyčinky. Připravit ho je velmi jednoduché a jeho jemná chuť vám zaručeně udělá radost. Zkuste tento skvělý recept a překvapte své blízké výtečným humusem se sezamovou pastou!

Suroviny

  • 400 g cizrny (uvařené)
  • 2 lžíce sezamové pasty (tahini)
  • 2 stroužky česneku (pasírované)
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžička mletého kmínu

Postup

  1. V mixéru rozmixujte cizrnu, sezamovou pastu, pasírovaný česnek, citronovou šťávu a olivový olej, dokud nevytvoříte hladkou pastu.
  2. Přidejte sůl, pepř a mletý kmín, a mixujte opět, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.
  3. Přidejte podle potřeby vodu nebo olivový olej, abyste dosáhli požadované konzistence humusu.
  4. Humus ochutnejte a případně přidejte více soli, pepře nebo citronové šťávy podle chuti.
  5. Servírujte humus se sezamovou pastou s čerstvým chlebem, zeleninou nebo jako pomazánku k různým jídlům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *