1. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová
Humus s česnekem a tahinou
zdroj: Recepty 24/7

Humus s česnekem a tahinou – vychutnejte si dokonale jemný a bohatě chutnající humus plný aromatického česneku a krémové tahiny. Tento oblíbený mediteránní recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, ať už ho plánujete servírovat jako dip k chlebu nebo jako součást zdravého oběda. Získáte takhle lahodnou a zdravou alternativu klasickým omáčkám.

Suroviny

  • 400 g nasekaných cizrny (vypláchnuté)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce sezamové pasty (tahina)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • sůl dle chuti
  • 1/4 hrnku vody
  • čerstvé bylinky na ozdobení (např. petrželka, koriandr nebo pažitka)

Postup

  1. Do mixéru nebo food processoru vložte cizrnu, česnek, tahinu, olivový olej, citronovou šťávu, kmín a sůl.
  2. Přidejte vodu podle potřeby a mixujte, dokud nevznikne hladká pasta.
  3. Přidejte více vody nebo olivového oleje, pokud je humus příliš hustý nebo suchý.
  4. Před podáváním ochutnejte a případně přidejte další citronovou šťávu nebo sůl.
  5. Před servírováním posypte čerstvými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *