27. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
Humus
zdroj: Recepty 24/7

Humus je tradiční libanonský pokrm, který se stále těší velké popularitě po celém světě. Tento lahodný dip se připravuje z rozmačkaných cizrny, olivového oleje, tahini pasty, česneku, citronové šťávy a koření. Naše jednoduchá a autentická česká verze humusu je dokonale hladká a má bohatou příchuť. Doporučujeme podávat s chlebem na pomazánky, zeleninou nebo jako omáčku k grilovaným pokrmům. Připravte si tento chutný kulinářský zážitek doma a okuste vynikající humus.

Suroviny

  • 250g cizrny (uvařená)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce tahini (sezamové máslo)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř dle chuti
  • čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobu

Postup

  1. V mixéru nebo mixovací nádobě rozmixujte cizrnu, česnek, tahini, olivový olej a citronovou šťávu do hladké pasty.
  2. Přidejte sůl a pepř dle chuti a promíchejte.
  3. Pokud je humus příliš hustý, přilijte trochu olivového oleje nebo citronové šťávy pro zředění.
  4. Na závěr ozdobte čerstvou petrželkou nebo koriandrem.
  5. Servírujte s čerstvým chlebem, tortillami nebo zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *