14. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Hummus z pečené červené řepy
zdroj: Recepty 24/7

Hummus z pečené červené řepy je lahodná ⁢a zdravá alternativa k tradičnímu hummusu. Vychutnejte si hladkou a bohatou chuť hummusu s lahodným twistem díky pečené červené řepě. Tento jednoduchý recept je ⁢ideální pro vegetariány a milovníky zdravého stravování. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte své chuťové pohárky oslavit!

Suroviny

  • 2 středně velké červené řepy
  • 1 plechovka cizrny (cca 400g), odkapaná a opláchnutá
  • 2 stroužky česneku, oloupané
  • šťáva ‍z 1 citronu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého ‍kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Řepy omyjeme,‌ oloupeme ⁤a nakrájíme na⁤ menší kousky.
  2. Předehřejeme⁤ troubu na 200°C a plech vyložíme pečicím papírem.
  3. Na plech dáme nakrájené řepy a česnek a zakápneme olivovým olejem. Pečeme asi​ 30-40 minut, dokud řepy ⁣nezměknou.
  4. V mixéru smícháme upečené červené řepy, cizrnu, citronovou šťávu, kmín, sůl a pepř. Mixujeme do⁤ hladké konzistence.
  5. Případně dochutíme solí či pepřem a podáváme s chlebem nebo zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *