14. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Hummus z pečené červené řepy je lahodná a zdravá alternativa k tradičnímu hummusu. Vychutnejte si hladkou a bohatou chuť hummusu s lahodným twistem díky pečené červené řepě. Tento jednoduchý recept je ideální pro vegetariány a milovníky zdravého stravování. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte své chuťové pohárky oslavit!
Suroviny
- 2 středně velké červené řepy
- 1 plechovka cizrny (cca 400g), odkapaná a opláchnutá
- 2 stroužky česneku, oloupané
- šťáva z 1 citronu
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Řepy omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Předehřejeme troubu na 200°C a plech vyložíme pečicím papírem.
- Na plech dáme nakrájené řepy a česnek a zakápneme olivovým olejem. Pečeme asi 30-40 minut, dokud řepy nezměknou.
- V mixéru smícháme upečené červené řepy, cizrnu, citronovou šťávu, kmín, sůl a pepř. Mixujeme do hladké konzistence.
- Případně dochutíme solí či pepřem a podáváme s chlebem nebo zeleninou.