29. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Hummus z cizrny a tahini
zdroj: Recepty 24/7

Hummus z cizrny a tahini je lahodný a zdravý recept, který je rychlý a snadný k přípravě. Tato tradiční středomořská pochoutka kombinuje bohaté chutě a textury cizrny a sezamové pasty tahini. Slibuje zaručenou chuťovou explozi! Doporučujeme ho podávat s chlebem, pečivem nebo zeleninou jako předkrm nebo svačinu. Tento recept je také skvělý pro vegetariány a vegany, protože hummus je přirozeně bezlepkový, nízko-uhlíkatý a plný bílkovin. Nebojte se experimentovat s příchutěmi a přidávat bylinky nebo koření podle svého gusta!

Suroviny

  • 1 hrnek uvařené cizrny
  • 2 lžíce tahini (sezamová pasta)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1/2 lžičky mletého kmínu (volitelné)
  • 1 lžička nasekaného čerstvého petrželového lístku (dekorace)

Postup

  1. V mixéru nebo food processoru smíchejte uvařenou cizrnu, tahini, olivový olej, citronovou šťávu a stroužky česneku.
  2. Přidejte sůl, pepř a mletý kmín (pokud ho používáte) a mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
  3. Případně dochuťte solí a pepřem podle své chuti.
  4. Přeneste hummus na talíř a posypte nasekaným petrželovým lístkem.
  5. Můžete ho podávat s čerstvým chlebem, zeleninou nebo jako dip k nachosům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *