11. 11. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Hummus, oblíbený výrobek Středního východu, je lahodný a lehký pomazánkový dip. V tomto receptu se naučíte, jak připravit chutný a zdravý hummus s využitím čočky a sezamu. S trochou snahy a správnými surovinami si připravíte osvěžující hummus, který oceníte jako svou novou oblíbenou pochoutku.
Suroviny
- 1 plechovka cizrny (400 g), dobře opláchnutá a osušená
- 3 lžíce tahini (sezamová pasta)
- 2 stroužky česneku, oloupané a nakrájené
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžičky tahini (sezamový olej)
- šťáva z 1 citronu
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
- paprika na ozdobu
Postup
- V mixéru nebo food processoru rozmixujte cizrnu, tahini, česnek, olivový olej, tahini olej a citronovou šťávu, dokud nevznikne hladká pasta.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti a znovu promixujte.
- Pokud je hummus příliš hustý, přidejte ještě trochu vody nebo olivového oleje.
- Hotový hummus přendejte do misky a ozdobte paprikou.
- Podávejte s čerstvým pečivem, zeleninou nebo nachos.