8. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodný hummus se zelenou baklažánovou omáčkou, který vám okouzlí svou chuťovou harmonií a lahodným aroma. Skvělá kombinace křupavého hummusu a jemné zelené omáčky z baklažánu vám zaručeně zvedne náladu a dodá energii. Zkuste tento jednoduchý recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 1 hrnek vařených cizrny
- 1/4 hrnku olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- 1/2 hrnku nasekaného čerstvého kopru
- 1 zelený baklažán
- olivový olej na smažení
- sůl a pepř
Postup
- Nejprve si připravte hummus. V mixéru rozmixujte cizrnu, olivový olej, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, kmín a osolte a opepřete podle chuti. Přidejte nasekaný kopr a vše dobře promíchejte.
- Baklažána nakrájejte na tenké plátky a osušte papírovým ubrouskem.
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a smažte plátky baklažánu dozlatova z obou stran. Osolte a opepřete.
- Na servírovací míse rozetřete hummus a navrch polejte zelenou baklažánovou omáčkou zmačkanými plátky smaženého baklažánu.
- Podávejte s čerstvým chlebem nebo chipsy. Dobrou chuť!