27. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
Hummus s vypečeným pepřem
zdroj: Recepty 24/7

Hummus s vypečeným pepřem je lahodný a bohatý na chuť recept, který si zamilují milovníci arabské kuchyně. Jednoduchá kombinace cizrny, oleje, citronové šťávy a vypečeného pepře vytváří dokonalou a pikantní omáčku, kterou lze servírovat s chlebem nebo zeleninou. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělou chuťovou lahůdku plnou aromatických koření! Suroviny:

  • 1 plechovka cizrny
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce tahini pasty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 červený pepř

Postup:

  1. Nejprve si připravíme pečený pepř. Předehřejeme troubu na 200°C. Pepř očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kousky. Pečeme v troubě asi 20 minut, nebo dokud se nepropeče a nezměkne.
  2. V míse smícháme cizrnu (sceděnou), olivový olej, tahini pastu, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, mletý kmín, sůl a pepř. Vše rozmixujeme na hladkou konzistenci v mixéru.
  3. Přidáme pečený pepř a ještě jednou promixujeme, ale tentokrát kratší dobu, aby pepř zůstal ve středně hrubých kouscích.
  4. Hummus podáváme posypaný olivovým olejem, plátky citronu a s opečeným chlebem nebo zeleninou jako přílohu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *