21. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
Hummus s tahini a olivovým olejem
zdroj: Recepty 24/7

Hummus s tahini a olivovým olejem je lahodný recept, který spojuje křémovou texturu s bohatou chutí. Tento populární pokrm je připraven z cizrny, tahini pasty a olivového oleje, které vytváří dokonalou kombinaci. Hummus se hodí jako dip na grilovaném chlebu, jako omáčka k zeleninovým palčinkám nebo jako příloha k jídlu. Připravte si svůj vlastní hummus s tahini a olivovým olejem a nechte se unést jeho výraznou chutí a jedinečnou vůní.

Suroviny

  • 2 plechovky cizrny (cca 400 g)
  • 2 syrové stroužky česneku
  • 2 lžíce tahini (sezamové pasty)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka mleté papriky
  • špetka mletého koriandru
  • 2-3 lžíce vody

Postup

  1. Podle potřeby opláchněte cizrnu pod tekoucí vodou a osušte ji.
  2. Do mixéru přidejte cizrnu, prolisované česnek, tahini, olivový olej, citronovou šťávu, kmín, sůl, papriku, koriandr a vodu.
  3. Mixujte všechny suroviny do hladké konzistence. Pokud je hummus příliš hustý, přidávejte po malých množstvích vodu, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  4. Případně dochuťte hummus solí, citronovou šťávou nebo dalšími kořením podle své chuti.
  5. Hotový hummus přendejte do mističky a podávejte s pečivem, zeleninou nebo jako přílohu k jídlu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *