2. 12. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Hummus s pečenými paprikami a fazolemi
zdroj: Recepty 24/7

Osvěžující a chutný hummus s pečenými paprikami a fazolemi je ideální recept na léto. Skvělá kombinace krémového hummusu, sladkých pečených paprik a vláčných fazolí zajistí dokonalou chuťovou explozi. Vyzkoušejte tento jednoduchý a zdravý recept ještě dnes!

Suroviny

  • 1 veľká červená paprika
  • 1 konzerva fazolí (červené, biele alebo čierne)
  • 400 g cíceru (konzerva)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Šťava z 1 citróna
  • 3 polievkové lyžice tahini pasty
  • 1 čajová lyžička mletej rasce
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej
  • Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)

Postup

  1. Na plechu pečieme celú papriku v rúre pri teplote 200 °C asi 30 minút, až kým nezmäkne a kôra sa nezačne čierniť. Potom ju vyberieme, necháme vychladnúť a odstránime kôru a jadierka.
  2. Do mixéra pridáme očistený cícer, fazole, olúpaný cesnak, tahini pastu, citrónovú šťavu, mletú rascu, soľ, korenie a olivový olej. Mixujeme, až kým nezískame hladkú pastu. Ak je príliš hustá, pridáme trochu vody.
  3. Papriku nakrájame na menšie kúsky a pridáme do mixéra. Ešte raz premixujeme, aby sme získali krémovú konzistenciu.
  4. Hotový hummus prenesieme do misky a podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou a trochou olivového oleja na vrchu. Podávame s chlebom alebo zeleninou podľa vlastného výberu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *