18. 10. 2024
Autor: Gabriela Smolková
Hummus s pečeným česnekem
zdroj: Recepty 24/7

Objavte lahodné spojení klasického hummusu s jedinečnou chutí pečeného česneku! Tento recept na hummus s pečeným česnekem je nejen výjimečně chutný, ale také zdravý. Dokonale krémový, s bohatým aroma a jemnou, ale výraznou chutí česneku, který byl pečený do zlatova. Ideální jako pestrý dip, pomazánka nebo jako doplněk k vašemu oblíbenému pečivu. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a překvapte své hosty rafinovanou přílohou, která rozzáří každý jídelníček!

Suroviny

  • 1 plechovka cizrny (cca 400 g)
  • 1 hlava česneku
  • 2 lžíce tahini (sezamová pasta)
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Na ozdobu: nasekaná petrželka, olivový olej, paprika

Postup

  • Nejprve předehřejte troubu na 200 °C.
  • Česnekovou hlavu rozkrojte na půl, zakápněte olivovým olejem a zabalte do alobalu.
  • Pečte v předehřáté troubě asi 30-40 minut, dokud česnek nezměkne a nezačne se karamelizovat.
  • Mezitím opláchněte cizrnu pod studenou vodou a nechte ji okapat.
  • Když je česnek upečený, vychlaďte ho a vymačkejte měkké stroužky z plev.
  • Do mixéru vložte upečené stroužky česneku, cizrnu, tahini, citronovou šťávu, olivový olej, kmín, sůl a pepř.
  • Vše rozmixujte do hladkého krému. Pokud je směs příliš hustá, přidejte trochu vody nebo další olivový olej.
  • Ochutnejte a případně dochuťte.
  • Hummus přendejte do misky, ozdobte nasekanou petrželkou, kapkou olivového oleje a paprikou.
  • Podávejte s čerstvým pečivem nebo zeleninovými tyčinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *