20. 3. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Hummus s pečenou paprikou a česnekem
zdroj: Recepty 24/7

Hummus s pečenou paprikou a česnekem je lahodný a zdravý dip plný chutí a vůní. Vyzkoušejte tento recept a užijte si dokonalou kombinaci šťavnaté papriky a aromatického česneku. Pečená paprika dodá hummusu jemně sladkou chuť a česnek zase intenzivní aromatickou nuanci. Ideální jako příloha k jednoduchému obědu nebo k večernímu grilování. Získáte tak skvělou alternativu k obvyklým dezertům a zároveň si dopřejete zdravou dávku bílkovin a vlákniny.

Suroviny:

  • 1 konzerva cizrny
  • 2 papriky
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce tahini pasty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C.
  2. Papriky a česnek očistíme a položíme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Přidáme trochu olivového oleje a pečeme v troubě asi 30 minut, dokud se nepootevřou.
  4. Vyklopíme papriky do plastového sáčku a necháme je zchladnout.
  5. Cizrnu opláchneme pod studenou vodou a vložíme do mixéru.
  6. Přidáme olivový olej, tahini pastu, šťávu z citronu, sůl a pepř.
  7. Oloupaný česnek přidáme do mixéru.
  8. Papriky oloupeme a zbavíme semínek, přidáme k ostatním surovinám.
  9. Vše důkladně mixujeme, dokud nevznikne hladká směs.
  10. Hummus podle chuti dochutíme solí, pepřem nebo citronovou šťávou.
  11. S hummusem podáváme chléb nebo čerstvou zeleninu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *