20. 3. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Hummus s pečenou paprikou a česnekem je lahodný a zdravý dip plný chutí a vůní. Vyzkoušejte tento recept a užijte si dokonalou kombinaci šťavnaté papriky a aromatického česneku. Pečená paprika dodá hummusu jemně sladkou chuť a česnek zase intenzivní aromatickou nuanci. Ideální jako příloha k jednoduchému obědu nebo k večernímu grilování. Získáte tak skvělou alternativu k obvyklým dezertům a zároveň si dopřejete zdravou dávku bílkovin a vlákniny.
Suroviny:
- 1 konzerva cizrny
- 2 papriky
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce tahini pasty
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1 citronu
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C.
- Papriky a česnek očistíme a položíme na plech vyložený pečicím papírem.
- Přidáme trochu olivového oleje a pečeme v troubě asi 30 minut, dokud se nepootevřou.
- Vyklopíme papriky do plastového sáčku a necháme je zchladnout.
- Cizrnu opláchneme pod studenou vodou a vložíme do mixéru.
- Přidáme olivový olej, tahini pastu, šťávu z citronu, sůl a pepř.
- Oloupaný česnek přidáme do mixéru.
- Papriky oloupeme a zbavíme semínek, přidáme k ostatním surovinám.
- Vše důkladně mixujeme, dokud nevznikne hladká směs.
- Hummus podle chuti dochutíme solí, pepřem nebo citronovou šťávou.
- S hummusem podáváme chléb nebo čerstvou zeleninu.