9. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Hummus s pečenou cizrnou a tahini.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na hummus s pečenou cizrna a tahini, který je plný chutí a nutričních hodnot. Skvělá volba pro všechny milovníky hummusu a orientální kuchyně! Sledujte krok za krokem návod a užijte si domácí a zdravou pochoutku.

Suroviny:

  • 1 konzerva cizrny
  • 2 lžíce tahini pasty
  • 2 stroužky česneku
  • 1 citron (šťáva)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nejprve předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  2. Na plech rozprostřete cizrnu a pečte ji v troubě asi 15-20 minut, dokud nebude zlatavá a křupavá.
  3. V mixéru smíchejte pečenou cizrnu, tahini pastu, prolisovaný česnek, šťávu z citronu a olivový olej. Mixujte do hladké konzistence.
  4. Přidejte sůl a pepř podle chuti a dle potřeby přidejte trochu vody, pokud je hummus příliš hustý.
  5. Hummus přendejte do misky a ozdobte olivovým olejem a nasekanou petrželkou. Podávejte se zeleninovými hůlkami nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *