22. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
Hummus s pečenou cibulí a česnekem
zdroj: Recepty 24/7

Hummus s pečenou cibulí a česnekem je lahodná a zdravá pochoutka plná chutí. Naučte se připravit tuto jednoduchou a výživnou pochoutku, která se skvěle hodí jako dip nebo pomazánka. S vůní a chutí pečené cibule a česneku to bude určitě velký hit na každé společenské akci nebo jako tečka na vaší domácí večeři. Sledujte náš recept a připravte si domácí hummus s pečenou cibulí a česnekem ještě dnes!

Suroviny

  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na plátky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 konzerva cíceru, opláchnutý a osušený
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica tahini pasty
  • šťava z 1 citróna
  • sůl a čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Na plechu s pečacím papierom rozložte cibulu a cesnak a zakapte olivovým olejom. Pečte v rúre predohriatej na 180 stupňov Celzia asi 20 minút, kým cibuľa nebude jemne zlatistá.
  2. V mixéri zmiešajte cícer, pečenú cibuľu a cesnak, tahini pastu, citrónovú šťavu, sůl a korenie. Mixujte do hladka, prípadne pridajte trochu vody, ak je hmotnosť príliš hrubá.
  3. Podávajte s čerstvými zeleninovými palice alebo chrumkavým chlebom. Dobrú chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *