9. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
Hummus s olivovým olejem a petrželkou
zdroj: Recepty 24/7

Domácí hummus s hladkou konzistencí a osvěžujícím aroma olivového oleje a petrželky. Jednoduchý recept, který si zamilují milovníci klasických chutí. Vyzkoušejte tento lahodný hummus jako dip k zelenině nebo na chlebu.

Suroviny

  • 1 plechovka cizrny
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z 1 citronu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce nasekané petrželky na ozdobení

Postup

  1. Cizrnu opláchněte v cedníku pod tekoucí vodou.
  2. Oloupejte česnek a nakrájejte na menší kousky.
  3. V mixéru smíchejte cizrnu, česnek, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř.
  4. Mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
  5. Přendejte do misky a pokapejte olivovým olejem.
  6. Petrželkou ozdobte a podávejte s pečivem nebo zeleninovými tyčinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *