9. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Domácí hummus s hladkou konzistencí a osvěžujícím aroma olivového oleje a petrželky. Jednoduchý recept, který si zamilují milovníci klasických chutí. Vyzkoušejte tento lahodný hummus jako dip k zelenině nebo na chlebu.
Suroviny
- 1 plechovka cizrny
- 2 stroužky česneku
- šťáva z 1 citronu
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžíce nasekané petrželky na ozdobení
Postup
- Cizrnu opláchněte v cedníku pod tekoucí vodou.
- Oloupejte česnek a nakrájejte na menší kousky.
- V mixéru smíchejte cizrnu, česnek, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř.
- Mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
- Přendejte do misky a pokapejte olivovým olejem.
- Petrželkou ozdobte a podávejte s pečivem nebo zeleninovými tyčinkami.