15. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí hummus s vynikající tahini omáčkou, která dodá tomuto oblíbenému arabskému pokrmu dokonalou chuť. Naučte se připravit tento lahodný dip plný chutí a aromatů a překvapte svého okolí jedinečným a zdravým občerstvením. Ať už ho podáváte jako součást mezze menu nebo jako samostatnou chuťovku, určitě nebude nikdo zklamán! Nakupte si kvalitní ingredience a pusťte se do přípravy tohoto skvělého receptu ještě dnes.
Suroviny
- 400g konzervovaných cizrny, sceděných a propláchnutých
- 2 stroužky česneku, oloupané a nasekané
- 3 lžíce tahini pasty
- šťáva z 1 citronu
- ½ lžičky mletého kmínu
- ½ lžičky mleté papriky
- olivový olej
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V mixéru smíchejte cizrnu, česnek, tahini pastu, citronovou šťávu, kmín, papriku, sůl a pepř. Mixujte, dokud nevznikne hladká pasta.
- Pokud je hummus příliš hustý, postupně přidejte olivový olej, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte hummus posypaný čerstvými bylinkami a s lahodnou tahini omáčkou na vrchu.