26. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Hummus s kuřecím masem a piniovými oříšky je lahodný a výživný recept, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Chutná nátěrová pasta z cizrny se kombinuje s grilovaným kuřecím masem a křupavými piniovými oříšky, vytvářející nezapomenutelnou chuťovou symfonii. Tento jednoduchý a zároveň chutný recept je ideální jako osvěžující a zdravá předkrm nebo jako lehká hlavní jídlo. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si jeho bohaté a lahodné chutě!
Suroviny
- 400g cizrny (balená nebo vařená)
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce tahini pasty
- 1 citron (šťáva)
- sůl, pepř
- 200g kuřecího masa
- 50g piniových oříšků
Postup
- Nejprve si připravíme hummus. Cizrnu a prolisovaný česnek rozmixujeme v mixéru společně s olivovým olejem, tahini pastou, citronovou šťávou, solí a pepřem.
- Pokud je hummus příliš hustý, přidejte trochu vody, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
- Na pánvi osmahneme nakrájené kuřecí maso dozlatova a přidáme ho do hotového hummusu.
- Pokrájíme piniové oříšky a také přidáme do hummusu.
- Na závěr můžeme dochutit solí, pepřem nebo citronovou šťávou dle chuti.