26. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný a zdravý recept na hummus s koriandrem a citrónem. Tato oblíbená středomořská pochoutka je vyrobená z vařených cizrny, koriandru, česneku, olivového oleje, citrónové šťávy a tahini pasty. Kombinace svěžího koriandru a osvěžujícího citrónu dodává tomuto hummusu jedinečnou chuť a aroma. Skvělý jako pomazánka na chleba, příloha k zelenině nebo dip na párek. Vyzkoušejte tento snadný a rychlý recept a dopřejte si jedinečnou chuť hummusu s koriandrem a citrónem.
Suroviny
- 1 konzerva cizrny (cca 400 g)
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce tahini pasty
- ½ citrónu (šťáva)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého koriandru
- ¼ lžičky mletého kmínu
- ½ lžičky soli
- špetka mletého červeného pepře
- 2 lžíce nasekaného koriandru
Postup
- Cizrnu opláchněte ve studené vodě a sceďte.
- Do mixéru nebo vhodné mísy dejte cizrnu, rozdrcené stroužky česneku, tahini pastu, šťávu z poloviny citrónu, olivový olej, mletý koriandr, kmín, sůl a mletý červený pepř.
- Všechny suroviny mixujte nebo ručně mixujte pomocí tyčového mixéru, dokud nezískáte hladkou a přece jen stále trochu hrudkovitou konzistenci. Přidejte vodu, pokud je hummus moc hustý.
- Na závěr přidejte nasekaný koriandr a promíchejte.
- Hummus je vhodné podávat s chlebem nebo grilovanou zeleninou.