24. 2. 2025
Autor: Michaela Srncová
Hummus s jehněčím mletým masem
zdroj: Recepty 24/7

Ochutnejte lahodný hummus s jehněčím mletým masem, skvělým receptem plným bohatých chutí a tradičních koření. Tento jedinečný pokrm je ideální volbou pro všechny milovníky středomořské kuchyně a skvělou alternativou k klasickému hummusu. Vyzkoušejte tento recept a okořeňte svou kuchyni novým a zajímavým způsobem!

Suroviny

  • 400 g cizrny (uvařené)
  • 150 g jehněčího mletého masa
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 citrón (šťáva)
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Do mixéru dejte vařenou cizrnu, olivový olej, strouhaný česnek, citrónovou šťávu, mletý kmín, sůl a pepř.
  2. Míchejte všechny ingredience dohladka.
  3. Na pánvi smažte jehněčí mleté maso až dozlatova.
  4. Přidejte smažené jehněčí mleté maso do mixéru s cizrnou a vše znovu promíchejte.
  5. Cizrnu s jehněčím masem podávejte s křupavým pečivem nebo zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *