21. 11. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Hummus s jarní cibulkou je lahodný a zdravý recept, který vás okouzlí svou chutí i jednoduchostí přípravy. Tento tradiční středo-východní pokrm spojuje hladkou a krémovou konzistenci cizrny s osvěžujícími tóny jarní cibulky. Hummus je bohatý na vlákninu, bílkoviny a železo, což ho činí ideální volbou pro vegetariány a vegany. Připravte si tento vynikající dip, který se skvěle hodí jako předkrm, svačina nebo součást hlavního jídla.
Suroviny:
- 1 plechovka cizrny
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1 citronu
- 1 lžička mletého kmínu
- ½ lžičky mletého koriandru
- 1 lžička soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 3 lžíce jarní cibulky (plátky)
Postup:
- Propláchněte a osušte cizrnu.
- Do mixéru přidejte cizrnu, olivový olej, česnek, citronovou šťávu, mletý kmín, mletý koriandr, sůl a černý pepř.
- Mixujte, dokud nezískáte hladkou konzistenci.
- Přidejte jarní cibulku a jemně promíchejte lžící.
- Hummus podávejte s plátky jarní cibulky na vrchu.