20. 3. 2025
Autor: Michaela Srncová
Hummus s grilovanou aubergínou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte lahodný recept na hummus s grilovanou aubergínou. Kombinace křupavého grilovaného ovoce a krémového cizrny doplněné bylinkovým olivovým olejem je prostě neodolatelná. Užijte si jedinečnou chuťovou kombinaci!

Suroviny

  • 1 väčšia aubergína
  • 1 konzerva cíceru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice tahini pasty
  • šťava z 1 citróna
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup

  1. Na grilu si opečieme aubergínu, kým nebude mäkká a získala peknú hnedú farbu. Potom ju necháme vychladnúť.
  2. V mixéri si rozmixujeme cícer, cesnak, olivový olej, tahini pastu, šťavu z citróna, soľ a korenie, kým nezískame hladkú pastu.
  3. Potom pridáme obalenú aubergínu a ešte raz všetko rozmixujeme do hladka.
  4. Hummus podávame posypaný drobnou nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *