13. 3. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Hummus s dýní a cizrnou je lahodná a zdravá alternativa k tradičnímu hummusu. Tato receptura kombinuje jemnost dýně s bohatou chutí cizrny, což vytváří lahodný a osvěžující dip nebo pomazánku. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si jedinečnou chuťovou zkušenost plnou vitamínů a minerálů.
Suroviny
- 1 hrnec nakrájené dýně
- 1 hrnek uvařené cizrny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- šťáva z 1 citronu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na plechu pečeme nakrájenou dýni při 180°C, dokud nebude měkká.
- V mixéru smícháme pečenou dýni, cizrnu, olivový olej, česnek, kmín, koriandr, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Mixujeme do hladké pasty.
- Pokud je hummus moc hustý, postupně přidávejte vodu, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
- Dochutíme solí a pepřem podle chuti.