13. 3. 2025
Autor: Michaela Srncová
Hummus s dýní a cizrnou
zdroj: Recepty 24/7

Hummus s dýní a cizrnou je lahodná a zdravá alternativa k tradičnímu hummusu. Tato receptura kombinuje jemnost dýně s bohatou chutí cizrny, což vytváří lahodný a osvěžující dip nebo pomazánku. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si jedinečnou chuťovou zkušenost plnou vitamínů a minerálů.

Suroviny

  • 1 hrnec nakrájené dýně
  • 1 hrnek uvařené cizrny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na plechu pečeme nakrájenou dýni při 180°C, dokud nebude měkká.
  2. V mixéru smícháme pečenou dýni, cizrnu, olivový olej, česnek, kmín, koriandr, citronovou šťávu, sůl a pepř.
  3. Mixujeme do hladké pasty.
  4. Pokud je hummus moc hustý, postupně přidávejte vodu, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  5. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *