9. 4. 2025
Autor: Michaela Srncová
Hummus s cizrny a česnekem
zdroj: Recepty 24/7

Skvělý recept na​ domácí hummus s cizrnou a česnekem, který se⁤ rychle připraví ‌a skvěle chutná. Vyzkoušejte tento lahodný dip plný bílkovin ​a zdravých tuků.

Suroviny

  • 1 plechovka cizrny ‌(cca 400g), odklopená a ⁢opláchnutá
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce⁣ citrónové šťávy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 ‍lžičky soli
  • Čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Na plech s pečicím papírem ⁤rozmačkáme stroužky česneku, zakapeme olejem a zabalíme do alobalu. Předehřejeme troubu na 180°C ‍a‌ pečeme česnek asi 15-20 ⁣minut,‌ nebo dokud není měkký.
  2. V mixéru smícháme odklopenou‍ cizrnu, citrónovou šťávu, kmín, sůl a ⁢pepř. ‍Přidáme pečený česnek (bez alobalu) a mixujeme do hladké ⁣pasty.
  3. Případně dochutíme solí, pepřem nebo citrónovou šťávou⁢ podle chuti.
  4. Hummus ‌podáváme posypaný olivovým ‍olejem, ⁤trochou kmínu a čerstvým petrželem jako dip‍ k zelenině, pečivu nebo jako součást pokrmu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *