20. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Hummus příprava: Naučte se, jak snadno a rychle připravit domácí hummus s tímto jednoduchým receptem. Vychutnejte si jemnou a krémovou chuť tohoto tradičního libanonského pokrmu připraveného z kvalitních ingrediencí, jako jsou cizrna, tahini pasta, olivový olej a česnek. S hummusem příprava nebyla ještě nikdy tak snadná! Zkuste ho dnes a překvapte své blízké tímto lahodným a zdravým dipem.
Suroviny
- 250g cizrny (vařené nebo konzervované)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce tahini pasta (sezamová pasta)
- 1 stroužek česneku (nasekaný)
- 2 lžíce citronové šťávy
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Všechen obsah konzervy cizrny opláchněte studenou vodou pro odstranění přebytečné soli a konzervantů. Pokud vaříte cizrnu sami, ujistěte se, že je dokonale uvařená a měkká.
- V misce nebo mixéru smíchejte cizrnu, olivový olej, tahini pastu, česnek a citronovou šťávu. Mixujte až do dosažení hladké konzistence.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti. Dobře promíchejte.
- Přeneste hummus do misky a pokrájejte čerstvou zelenou petrželku nebo kořenovou zeleninu, kterou použijete jako dekoraci. Můžete přidat také trochu olivového oleje na vrchol hummusu.
- Hummus podávejte s chlebem, placičkami nebo jako přílohu k jídlu.