20. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Hummus příprava
zdroj: Recepty 24/7

Hummus příprava: Naučte se, jak snadno a rychle připravit domácí hummus s tímto jednoduchým receptem. Vychutnejte si jemnou a krémovou chuť tohoto tradičního libanonského pokrmu připraveného z kvalitních ingrediencí, jako jsou cizrna, tahini pasta, olivový olej a česnek. S hummusem příprava nebyla ještě nikdy tak snadná! Zkuste ho dnes a překvapte své blízké tímto lahodným a zdravým dipem.

Suroviny

  • 250g cizrny (vařené nebo konzervované)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce tahini pasta (sezamová pasta)
  • 1 stroužek česneku (nasekaný)
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Všechen obsah konzervy cizrny opláchněte studenou vodou pro odstranění přebytečné soli a konzervantů. Pokud vaříte cizrnu sami, ujistěte se, že je dokonale uvařená a měkká.
  2. V misce nebo mixéru smíchejte cizrnu, olivový olej, tahini pastu, česnek a citronovou šťávu. Mixujte až do dosažení hladké konzistence.
  3. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Dobře promíchejte.
  4. Přeneste hummus do misky a pokrájejte čerstvou zelenou petrželku nebo kořenovou zeleninu, kterou použijete jako dekoraci. Můžete přidat také trochu olivového oleje na vrchol hummusu.
  5. Hummus podávejte s chlebem, placičkami nebo jako přílohu k jídlu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *