31. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Hummus kukuřičný salát je osvěžující a zdravý recept, který spojuje tradiční chuť hummusu s oblíbenou přílohou kukuřičného salátu. Tento jednoduchý recept je bohatý na vitamíny a minerály a připravíte ho za pár minut. Kombinace měkkého a krémového hummusu s křupavou a sladkou kukuřicí vytváří nepřekonatelnou texturu a chuťovou explozi. Ideální jako hlavní chod nebo lehký oběd, hummus kukuřičný salát je skvělou volbou pro každého, kdo si chce pochutnat na zdravém a chutném jídle.
Suroviny:
- 1 plechovka kukuřice (cca 400 g)
- 250 g cherry rajčátek
- 1 střední červená cibule
- 1/2 svazku petrželky
- 200 g hummusu (bílý nebo červený)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Umyjte cherry rajčátka a nakrájejte je na poloviny.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky.
- Petrželku opláchněte a nasekejte na menší kousky.
- Otevřete plechovku s kukuřicí a důkladně ji opláchněte pod tekoucí vodou.
- V míse smíchejte kukuřici, cherry rajčátka, cibuli a petrželku.
- V samostatné misce smíchejte hummus, olivový olej a citronovou šťávu.
- Pokud je hummus příliš hustý, můžete ho naředit trochou vody nebo olivového oleje.
- Přidejte hummusovou směs ke kukuřičnému salátu a dobře promíchejte.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Salát podávejte jako přílohu nebo samostatné jídlo.