12. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
Hummus koriandrem a limetkou
zdroj: Recepty 24/7

Hummus s koriandrem a limetkou je tradiční blízkovýchodní pokrm, který se stává stále populárnějším i na českém pultu. Tento jemný a krémový dip je vyrobený z naklíčených cizrny, čerstvého koriandru, šťávy z limetky a dalších aromatických ingrediencí. Hummus je nejen chutný, ale také zdravý, bohatý na bílkoviny a vlákninu. Perfektně se hodí jako svačina, předkrm nebo jako součást piknikového stolu. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a zažijte lahodný zážitek plný exotických příchutí.

Suroviny

  • 1 plechovka cizrny (cca 400 g)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce tahini pasty
  • šťáva z 1 limetky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • ½ lžičky soli
  • špetka mletého černého pepře
  • špetka mleté papriky (dle chuti)

Postup

  1. Cizrnu důkladně opláchněte pod tekoucí vodou a nechte ji okapat.
  2. Ve vhodném mixéru nebo kuchyňském robotu rozmixujte cizrnu s olivovým olejem, tahini pastou, limetkovou šťávou a stroužky česneku, dokud nevznikne hladká hmota.
  3. Přidejte mletý koriandr, sůl, pepř a mletou papriku a důkladně promíchejte.
  4. Ochuťte podle potřeby a případně přidejte další limetkovou šťávu nebo přísady.
  5. Hummus přelijte do menší mísy a dozdobte lístky koriandru a plátky limetky.
  6. Hummus podávejte s čerstvým pečivem, nachos čipy nebo jako dip k zelenině.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *