26. 1. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Hrníčkový máslový hrášek s puri je rychlý a lahodný recept, který si zamilujete. Kombinace hrášku restovaného na másle a křupavých puri těstíček je skvělá volba pro rychlý oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tento recept a rozmazlete své chuťové buňky!
Suroviny
- 2 hrnky mražených hrášků
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1/2 šálku vody
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, dokud cibule nezměkne.
- Přidáme hrášky a zalijeme vodou. Dochutíme solí a pepřem.
- Vše dusíme pod pokličkou, dokud hrášky nezměknou a neabsorbují veškerou vodu.
- Suroviny mixujeme do hladké konzistence. Případně můžeme přidat trochu vody, pokud je směs příliš hustá.
- Hrníčkový máslový hrášek podáváme s teplými puri nebo jiným pečivem. Dobrou chuť!