26. 1. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Hrníčkový máslový hrášek s puri
zdroj: Recepty 24/7

Hrníčkový máslový hrášek s puri je rychlý a lahodný recept, který si zamilujete. Kombinace hrášku restovaného na másle a křupavých puri těstíček je skvělá volba pro rychlý oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tento recept a rozmazlete své chuťové buňky!

Suroviny

  • 2 hrnky mražených hrášků
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 šálku vody
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, dokud cibule nezměkne.
  2. Přidáme hrášky a zalijeme vodou. Dochutíme solí a pepřem.
  3. Vše dusíme pod pokličkou, dokud hrášky nezměknou a neabsorbují veškerou vodu.
  4. Suroviny mixujeme do hladké konzistence. Případně můžeme přidat trochu vody, pokud je směs příliš hustá.
  5. Hrníčkový máslový hrášek podáváme s teplými puri nebo jiným pečivem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *