10. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Hrníčkový makarónový salát
zdroj: Recepty 24/7

Hrníčkový makarónový salát je osvěžující a rychlý recept, který potěší celou rodinu. V tomto jednoduchém receptu je makaróny kombinovány s nakrájenou zeleninou, jako jsou rajčata, okurky a papriky, které dodávají salátu jemnou křupavost. K dochucení sladké a pikantní omáčky se používá majonéza smíchaná s hořčicí, octem a kořením. Hrníčkový makarónový salát je skvělou volbou pro rychlý oběd nebo lehkou večeři. Dopřejte si ho samotný nebo jako přílohu k masu či uzeninám. Užijte si svěží chuť tohoto chutného salátu díky našemu receptu na hrníčkový makarónový salát.

Suroviny:

  • 250 g makarónů
  • 1 vejcový žloutek
  • 200 g majonézy
  • 100 g sterilovaného hrášku
  • 1 menší cibule
  • 2 nakládané okurky
  • kari koření, sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Nejprve uvařte makaróny al dente podle návodu na obalu. Poté je nechte vychladnout.
  2. Do mísy přidejte vejcový žloutek a promíchejte ho s majonézou.
  3. Přidejte sterilovaný hrášek, nakrájenou cibuli a nakládané okurky. Vše promíchejte.
  4. Přidejte uvařené a vychladlé makaróny do mísy se směsí majonézy, hrášku, cibule a okurek. Důkladně promíchejte.
  5. Dochuťte salát kari kořením, solí a pepřem dle své chuti.
  6. Salát nechte vychladnout v lednici alespoň hodinu před podáváním, aby chutě dobře promíchaly.
  7. Po vychladnutí můžete salát podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *