2. 12. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Hrníčkový koláč s jablky je oblíbený recept, který vás určitě okouzlí svou jednoduchostí a chutí. Stačí smíchat málo surovin, připravit těsto a zakysané jablka a nechat koláč zapečení. Výsledkem je lahodný dezert, který si zamilujete celá rodina. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si sladkou dobrotu kdykoli budete mít chuť. Suroviny:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1/2 hrnku másla
- 2 vejce
- 2 jablka
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce citronové šťávy
Postup:
- Nejprve si oloupejte jablka, zbavte jádřinek a nakrájejte na tenké plátky.
- V míse smíchejte mouku, cukr, rozpuštěné máslo, vejce, skořici a citronovou šťávu, dokud nedostanete hladké těsto.
- Vymažte formu máslem a posypte moukou. Vytlačte těsto do formy a vyrovnejte.
- Po těstě rovnoměrně rozprostřete plátky jablek.
- Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut, nebo dokud není koláč zlatě hnědý.
- Po upečení nechte zcela vychladnout a podávejte s šlehačkou nebo vanilkovým krémem.