Hrníčkový hrášek s indickými kořením je lahodná a exotická vegetariánská pochoutka, která okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept kombinuje čerstvé hrášky s kořením jako je kurkuma, koriandr a kardamom, které dodávají jídlu unikátní aroma a chuť. Připravte si tento jednoduchý a chutný pokrm doma a objevte kouzlo indické kuchyně.
Suroviny
- 1 hrnek zeleného hrášku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého kardamomu
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
- Přidáme všechny koření (kurkumu, koriandr, kmín a kardamom) a krátce orestujeme.
- Přidáme hrášek a zalijeme trochou vody. Vaříme, dokud hrášek nezměkne.
- Pokud je směs příliš suchá, přilijeme ještě trochu vody. Dochutíme solí a pepřem.
- Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.