23. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Hrníčková vegetariánská masala JNIEnváaucoup
zdroj: Recepty 24/7

Hrníčková vegetariánská masala JNIEnváaucoup je lahodné indické jídlo plné exotických koření a křupavé zeleniny, které určitě potěší vaše chuťové buňky. Připravte si ho jednoduše a rychle díky našemu receptu. Užijte si ho samostatně nebo jako přílohu k jiným pokrmům. Naše receptura vás zaručeně nadchne!

Suroviny

  • 2 hrnky červené čočky
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 plechovka naklíčených cizrny
  • 1 plechovka rajčatových kousků
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • čerstvá nasekaná petrželka až na ozdobu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Čočku propláchneme pod tekoucí vodou a necháme ji následně uvařit podle návodu na obalu.
  2. Cibuli a česnek jemně nasekáme a osmahneme na oleji ve velkém hrnci.
  3. Přidáme nakrájenou papriku a cizrnu, promícháme a necháme chvilku dusit.
  4. Přidáme koření (kari, kurkumu, kmín), osolíme a opepříme podle chuti.
  5. Přilijeme rajčata a vaříme dalších 5-10 minut.
  6. Hotovou čočku slijeme a přidáme do hrnce se zeleninou, důkladně promícháme.
  7. Případně dochutíme solí a pepřem.
  8. Před podáváním ozdobíme nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *