23. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hrníčková vegetariánská masala JNIEnváaucoup je lahodné indické jídlo plné exotických koření a křupavé zeleniny, které určitě potěší vaše chuťové buňky. Připravte si ho jednoduše a rychle díky našemu receptu. Užijte si ho samostatně nebo jako přílohu k jiným pokrmům. Naše receptura vás zaručeně nadchne!
Suroviny
- 2 hrnky červené čočky
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 plechovka naklíčených cizrny
- 1 plechovka rajčatových kousků
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- čerstvá nasekaná petrželka až na ozdobu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Čočku propláchneme pod tekoucí vodou a necháme ji následně uvařit podle návodu na obalu.
- Cibuli a česnek jemně nasekáme a osmahneme na oleji ve velkém hrnci.
- Přidáme nakrájenou papriku a cizrnu, promícháme a necháme chvilku dusit.
- Přidáme koření (kari, kurkumu, kmín), osolíme a opepříme podle chuti.
- Přilijeme rajčata a vaříme dalších 5-10 minut.
- Hotovou čočku slijeme a přidáme do hrnce se zeleninou, důkladně promícháme.
- Případně dochutíme solí a pepřem.
- Před podáváním ozdobíme nasekanou petrželkou.