10. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na Hrníčkovou Rajma Masala, indické fazolové kari plné aromatických koření. Uvařte si toto lahodné jídlo doma a užijte si autentickou indickou chuť ve čtyřech jednoduchých krocích. Suroviny:
- 1 hrnek rajma fazolek
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 rajčata (nasekaná)
- 2 lžičky zázvoru (nastrouhaného)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 zelená chilli paprička (nasekaná) – podle chuti
- 1 lžíce rajma masala koření
- 1 lžička kurkumy
- sůl (podle chuti)
- 2 hrnky vody
- čerstvá nasekaná koriandr na ozdobu
Postup:
- Ve velké pánvi na pěkném oleji osmahneme cibuli do zlatova.
- Přidáme nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek a chilli. Necháme chvíli restovat.
- Přidáme rajma masala koření a kurkumu a necháme chvíli restovat.
- Přidáme nasekaná rajčata a smažíme do měkka.
- Přidáme rajma fazole, sůl a vodu a vaříme asi 15-20 minut, dokud se omáčka nezahuždí.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat více vody. Ochutnáme a dosolíme podle chuti.
- Podáváme posypané nasekanou koriandrovou naťou. Rajma Masala se tradičně podává s rýží nebo naan chlebem.