19. 10. 2023
Autor: Michaela Srncová
Hrníčková marocká polévka s kari
zdroj: Recepty 24/7

Hrníčková marocká polévka s kari je chutná a exotická polévka plná aromatických koření a lahodných přísad. Tato bohatá a vydatná polévka je připravena z kuřecího masa, zeleniny a rajčatového základu, který je zvýrazněn pikantními kari kořením. Tento tradiční marocký recept je nejen chutný, ale také velmi zdravý a plný vitamínů a minerálů. Podávejte s plátky čerstvého chleba nebo rýží a užijte si výlet do země tajemných vůní a chutí.

Suroviny

  • 2 hrníčky nakrájených cibulí
  • 2 hrníčky nakrájených mrkví
  • 2 hrníčky nakrájeného celeru
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého kari
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1,5 litru zeleninového vývaru
  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 1 plechovka cizrny, opláchnutá a osušená
  • 1/4 hrníčku hrášku
  • 1/4 hrníčku červené čočky
  • sůl a pepř podle chuti
  • sok z 1 citronu
  • čerstvá koriandr nebo petržel na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli, mrkev a celer, dokud nezměknou.
  2. Přidejte mleté koření (koriandr, kmín, kurkumu, kari) a česnek. Smažte 1-2 minuty, dokud se neuvolní vůně.
  3. Přidejte nakrájená rajčata, cizrnu, hrášek a červenou čočku. Zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.
  4. Vejděte plamen na nejnižší stupeň, přikryjte hrnec a vařte polévku 25-30 minut, dokud se zelenina a luštěniny nezaměknou.
  5. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Před podáváním zamíchejte citronovou šťávu.
  6. Před podáváním ozdobte čerstvým koriandrem nebo petrželí a podávejte s chlebem nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *