11. 3. 2025
Autor: Roman Žák
Hrněný cibulový polévka s krutony
zdroj: Recepty 24/7

Hrněná cibulová polévka s křupavými krutony je lahodným pokrmem, který si zamilujete. Naučte se připravit tuto tradiční polévku krok za krokem a dopřejte si lahodnou chuť cibule doplněnou křupavými krutony. Tento recept je ideální volbou pro chladné večery nebo jako předkrm na slavnostních hostinách. Podívejte se na náš jednoduchý návod a uvařte si skvělou cibulovou polévku ve svém domácím prostředí.

Suroviny

  • 4 středně velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • sojová omáčka
  • sůl, pepř
  • olej na smažení krutonů
  • 2 plátky toastového chleba

Postup

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno, česnek utřete na jemno.
  2. Na másle osmahněte cibuli dozlatova, přidejte česnek a smažte dalších pár minut.
  3. Přisypte mouku a krátce restujte.
  4. Postupně zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte asi 20 minut.
  5. Polévku rozmixujte na hladký krém a dochuťte sojovou omáčkou, solí a pepřem podle chuti.
  6. Na pánev si rozpalte olej a opečte na něm nakrájený toastový chléb nakrájený na kostičky dozlatova.
  7. Hotovou polévku podávejte s křupavými krutony. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *