31. 3. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hrnec plný sladkokyselého kuřecího kari je lahodný pokrm plný exotických chutí. Tento recept vás okouzlí vůní a chuťovým zážitkem, který si zamilujete. Nechte se unést jedinečným spojením kuřecího masa s kari omáčkou, která vaříme v jednom hrnci. Vyzkoušejte tento recept a ponořte se do světa dochuceného kari s kousky kuřecího masa.
Suroviny:
- 500g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 papriky
- 2 rajčata
- 400ml kokosového mléka
- 3 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička skořice
- 1 citrón
- sůl, pepř, olej
Postup:
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli se stroužky česneku a nakrájenými kuřecími prsy na kostky.
- Přidáme nakrájené papriky a rajčata a restujeme do měkkých.
- Přidáme kari koření, kurkumu a skořici a promícháme.
- Přilijeme kokosové mléko a necháme vařit asi 15 minut.
- Přidáme šťávu z citrónu a dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme s rýží nebo naan chlebem.