9. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Hrnčířská gulášovka s knedlíkem je tradiční český recept, který potěší každého milovníka chutného a sytého jídla. Výrazné koření a maso se spojují v horkém hrnci a podávají s domácími knedlíky. Připravte si tuto lahodnou pochoutku a pochutnejte si na skvělém pokrmu plném chutí!
Suroviny
- 500g hovězího masa na guláš
- 2 cibule
- 3 papriky
- 4 brambory
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce kmínu
- 600ml vývaru
- Sůl, pepř
Postup
- Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a papriky.
- Přidáme kostky masa a krátce restujeme, dokud maso nezelechne.
- Přisypeme mletou papriku a kmín a zalijeme vývarem.
- Vložíme na kostky nakrájené brambory a vaříme, dokud maso není měkké a guláš nezhoustne.
- Případně dochutíme solí a pepřem.
Knedlík
- 250g hladké mouky
- 1 vejce
- Špetka soli
- Voda
Postup knedlíků
- V misce smícháme mouku s toutožkem a solí.
- Přidáme vejce a postupně přiléváme vodu, dokud nevytvoříme hladké těsto.
- Nechejte těsto odpočinout a následně vytvarujte knedlíky, které vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu.