9. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Hrnčířská gulášovka s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Hrnčířská gulášovka ‍s knedlíkem je ⁣tradiční český‍ recept,​ který potěší⁤ každého‌ milovníka ⁣chutného a sytého​ jídla. ‍Výrazné koření​ a maso ‌se spojují ⁣v horkém​ hrnci a ​podávají s domácími knedlíky. ‍Připravte si tuto lahodnou ​pochoutku ⁤a pochutnejte ⁤si na skvělém pokrmu plném chutí!

Suroviny

  • 500g hovězího masa na guláš
  • 2 cibule
  • 3 papriky
  • 4 ​brambory
  • 2 lžíce ⁣oleje
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce kmínu
  • 600ml vývaru
  • Sůl, ⁣pepř

Postup

  1. Na⁣ oleji osmahneme na​ drobno nakrájenou cibuli‌ a⁣ papriky.
  2. Přidáme kostky masa a krátce restujeme, dokud⁣ maso nezelechne.
  3. Přisypeme mletou papriku⁤ a kmín ‍a zalijeme vývarem.
  4. Vložíme na kostky nakrájené ⁤brambory a vaříme, ‍dokud maso není měkké ​a ‌guláš nezhoustne.
  5. Případně dochutíme solí a ‌pepřem.

Knedlík

  • 250g hladké mouky
  • 1‌ vejce
  • Špetka​ soli
  • Voda

Postup knedlíků

  1. V ‍misce smícháme mouku s toutožkem ⁤a solí.
  2. Přidáme vejce a ⁣postupně přiléváme vodu, dokud nevytvoříme ​hladké⁢ těsto.
  3. Nechejte těsto odpočinout a ‍následně vytvarujte knedlíky, které vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na ​hladinu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *