7. 10. 2024
Autor: Roman Žák
Hrnčířova polévka z cibule
zdroj: Recepty 24/7

Hrnčířova polévka z cibule je lahodná a zahřívající polévka plná aromatické cibule, zeleniny a bylinek. Tento tradiční recept je jednoduchý na přípravu a skvěle chutná, ideální na zahřátí v chladných dnech. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se hýčkat bohatou chutí této lahodné polévky.

Suroviny

  • 4 středně velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička cukru
  • 1,5 litru zeleninového vývaru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Oloupejte cibule a nakrájejte je na tenké plátky.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo a olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
  3. Přidejte prolisovaný česnek a nechte chvíli restovat.
  4. Přisypte mouku a nechte lehce zesklovat.
  5. Přidejte cukr a zalijte zeleninovým vývarem.
  6. Polévku povařte asi 20 minut, aby cibule byla měkká.
  7. Ochutnejte a podle potřeby dosolte a opepřete.
  8. Hotovou polévku můžete případně podávat se zakysanou smetanou nebo křupavým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *