8. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hrnčekový chana masala curry je jednoduchý a chutný indický recept, který si zamilujete. Tento lahodný pokrm je připravený z kuličkových cizrny, smíchaných s aromatickými indickými kořením a kořeněnou rajčatovou omáčkou. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si exotickou dochuť do své každodenní kuchyně.
Suroviny
- 1 hrnek suchých cizrny
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 rajče
- 1 lžíce zázvorové pasty
- 1 lžička garam masala koření
- 1 lžička kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Ve velkém hrnci vaříme cizrnu ve vodě dokud není měkká.
- Na pánvi si osmahneme na oleji cibuli, česnek a rajče nakrájené najemno, přidáme zázvorovou pastu a koření.
- Přidáme osmahnutou směs ke vařící se cizrně a necháme provařit pár minut.
- Pokud je směs příliš hustá, přilijeme trochu vody.
- Osolíme a opepříme podle chuti.
- Před podáváním posypeme nastrouhanou petrželkou.